BookRiff

If you don’t like to read, you haven’t found the right book

Is Riesling zoet of droog?

Smaken: van fris en fruitig tot zeer zoet Afhankelijk van de herkomst en bereidingsmethode van de wijnmaker van een riesling smaakt hij (zoals vaak wordt gedacht) zoet, maar kan hij ook fris en droog smaken.

Wat is wijn Moezel?

Moezelwijn is voornamelijk witte wijn afkomstig uit de Moezel wijnstreek in Duitsland. Moezelwijn wordt gemaakt van Riesling, Elbling en Müller-Thurgau druiven.

Waar past Riesling bij?

Een droge Riesling is heerlijk verfrissend om zo van te genieten. Als aperitief. Maar past ook heel goed bij gerechten met zuurkool, bij asperges, gevogelte, garnalen, kreeft of varkensvlees. De iets zoetere Rieslings zijn perfect bij kruidige en pikante (Aziatische) gerechten.

Waar komt de naam Riesling vandaan?

Behalve in Duitsland en de Elzas is de Riesling ook aangeplant in Moravië (Tsjechië), Kroatië, Oostenrijk, Hongarije, Noord-Italië, Luxemburg, Verenigde Staten en Australië. In steeds meer landen komt deze druivensoort voor. In Duitsland wordt de Rieslingdruif ook wel “De Koningin van de druiven” genoemd.

Welke wijn lijkt op Riesling?

Dit fantastische druivenras verdient zeker een artikel op dit wijnblog. Eigenlijk heb ik de smaak van Riesling tijdens de wijncursus WSET 2 pas echt goed leren waarderen….Lees meer over verschillende druivenrassen.

Rood Wit
Cabernet Sauvignon Chardonnay
Pinot Noir Riesling
Syrah / Shiraz Sauvignon Blanc

Is Riesling zoete wijn?

Een Riesling kan onder vorm van schuimwijn of stille droge wijn of stille zoete wijn (eiswein, vendanges tardives,…) in je glas belanden. Dit komt omdat de druif zich zo mooi leent tot verschillende vinificatietechnieken door zijn zuurgehalte. Riesling is verbonden met Duitsland.

Waar wijn proeven Moezel?

Jos. Prüm in Bernkastel-Kues, waar u de klassiek gerijpte, elegant Mosel Rieslings uit de leistenen steile hellingen Wehlen Sonnenuhr, Graacher Himmelreich, Bernkasteler Badstube en Zeltinger Sonnenuhr absoluut moet proeven.

Wat is de beste moezelwijn?

De steile hellingen van de heuvels langs de rivieren de Moezel, Saar en Ruwer zijn gevuld met wijngaarden. Hier komen sommige van de beste witte wijnen ter wereld vandaan: de Riesling, Müller-Thurgau en Weissburgunder die je kan proeven in idyllische wijndorpen en authentieke wijnlokalen.

Wat past bij Gewürztraminer?

Gewurztraminer is de ideale wijn bij de pittige Aziatische keuken

  • Geur. tropisch fruit als lychee, ananas, passievrucht en mango, rozen.
  • Smaak. zwoel, vol en krachtig, vol exotische aroma’s.
  • Lekker bij. Thaise keuken, kaasplankje, Roquefort, Munsterkaas, desserts (niet al te zoet)

Wat is Riesling Trocken?

In het verleden is de Riesling druif vooral gebruikt om zoete wijnen (Liebfraumilch genoemd) te produceren. Voor wijnregio’s waar droge Riesling wordt gemaakt en die je eenvoudig kan vinden kan je het best kijken naar Duitse wijn (zoek naar ‘Trocken’) uit de Rheingau, Pfalz of de Moezel.

Wat voor smaak heeft Chardonnay?

Een chardonnay kan wat frisser of juist wat voller van smaak zijn, maar hij laat altijd een zacht gevoel achter in de mond. Dit zijn de belangrijkste kenmerken: Smaakt naar: appel, peer, mango en ananas. Bij houtgerijpte chardonnays proef je ook tonen van vanille en karamel.

Welke wijn is zoet?

Zoete witte wijn heeft zoals de naam al aangeeft een zoete smaak. Vaak proef je tonen van honing, nectar en fruit. De kleur is over het algemeen strogeel. Bekende druiven in deze categorie zijn de Chenin Blanc en de Moscato.