BookRiff

If you don’t like to read, you haven’t found the right book

Hoe aansluiten LED dimmer?

Normaliter heeft u 2 draden om de led dimmer aan te sluiten: een stroomdraad en schakeldraad. Plaats het stroomdraad (bruin) in de “L”. Dit is het meest rechter vakje. Plaats het schakeldraad (zwart) in het vakje links ernaast (golfje + pijltje).

Welke dimmer voor Osram LED?

Dimbare Osram 230 V led-lampen (hoogspanning) werken goed samen met diverse dimmers. Osram adviseert trailing-edge (fase-afsnijdende) dimmers.

Wat zijn goede LED dimmers?

De Sanders Universele LED-dimmer is geschikt voor nagenoeg alle dimbare LED-lampen en is daarom universeel te noemen. Deze dimmer werkt beter dan de dimmers van de grootste merken schakelmateriaal en is daarom op dit moment de beste LED-dimmer.

Welke dimmer voor Ikea LED lamp?

De Led lampen van onder andere de merken Philips, Osram en Ikea kunnen goed en zonder gebrom gedimd worden met de fase afsnijdende dimmer. De Led dimmer is niet alleen geschikt voor Led lampen, u kunt er ook 230v gloeilampen en halogeenlampen mee dimmen.

Hoe sluit ik een duo dimmer aan?

Op duo dimmers kunt u dan twee lichtpunten aansluiten en hier vindt u een stappenplan waarmee u dit ook zelf kunt doen.

 1. 2 Stap 1: schakel de stroom uit.
 2. 3 Stap 2: verwijder de huidige schakelaar.
 3. 4 Stap 3: de draden loskoppelen.
 4. 5 Stap 4: de draden strippen.
 5. 6 Stap 5: de duo dimmer aansluiten.

Welke dimmer voor Wisselschakeling?

Bijna alle EcoDim inbouwdimmers (m.u.v. de ECO-DIM. 05 duo led dimmer) zijn geschikt voor wisselschakeling/hotelschakeling. De schakeldraden zijn op de EcoDim led dimmers afgebeeld met het sinusgolf icoon (golf met pijl erdoorheen). Dit zijn de aansluitpunten voor de twee zwarte schakeldraden.

Welke dimmer voor spotjes?

We krijgen regelmatig de vraag of LED lampen gedimd kunnen worden met een conventionele dimmer, voor bijvoorbeeld halogeen. Ons antwoord is dat u beter kunt kiezen voor een LED dimmer. Dit komt omdat traditionele halogeenlampen en gloeilampen meer stroom verbruiken, en dus een hoger vermogen hebben.

Wat voor soort dimmer?

Alle dimmers zijn echter in te delen in 4 soorten:

 • dimmers voor alleen gloeilampen.
 • dimmers voor conventionele trafo’s en gloeilampen.
 • dimmers voor elektronische trafo’s en gloeilampen.
 • universeel dimmers.

Heb je een speciale dimmer nodig voor LED?

Ja, led verlichting is te dimmen. Maar standaard zijn niet alle led lampen dimbaar, dus het moet specifiek vermeld staan dat de led lamp dimbaar is. In bijna alle gevallen heeft u een led dimmer nodig om led te dimmen. Hierbij is het belangrijk te weten of u een fase aansnijdende of afsnijdende dimmer nodig heeft.

Waar moet een LED dimmer aan voldoen?

Gebruik altijd een LED dimmer bij het dimmen van LED lampen. De minimale belasting van de LED dimmer dient lager te zijn lager dan het vermogen van alle aangesloten LED lamp(en) samen. Het totale wattage van de LED lamp(en) blijft 10% onder de maximale belasting (vermogen) van LED dimmer.

Wat is een duo dimmer?

Een duo dimmer is in feite niets anders dan twee dimmers in één: een dubbele dimmer, passend in een enkelvoudig afdekraam en een enkele inbouwdoos. Ruimtebesparend, praktisch en vaak voordeliger dan twee losse dimmers.

Hoe sluit je een Dimschakelaar aan?

Het schema; de details

 1. Stap 1 | Zet de stroom af.
 2. Stap 2 | Verwijder het afdekraam van de schakelaar.
 3. Stap 3 | De dimmer aansluiten volgens het schema.
 4. Stap 4 | plaats de dimmer in de inbouwdoos in de wand.
 5. Stap 5 | Dimbaarheid afstellen en zekering.